Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Φ.152/ 141455/ Α5/8-12-2023 Εγκύκλιο, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, καλούνται να αποστείλουν αίτηση με τα απαραίτητα  δικαιολογητικά από τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2023 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε εδώ.

 

 

Οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/τριες και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν σχετική Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ). Συγκεκριμένα για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ του 2024, η Α-Δ θα υποβληθεί στο διάστημα από Τετάρτη 29-11-2023 ως και Παρασκευή 15-12-2023.

Χρήσιμα αρχεία

Οδηγίες 

Αίτηση 

Αίτηση για τα 5 μουσικά τμήματα

Κατάλογος μουσικών οργάνων

Εγκύκλιος

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ αρχίζουν από την Δευτέρα 19 Ιουνίου και θα λήξουν περί τα μέσα Ιουλίου. Πιο αναλυτικά:
Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ, θα απευθυνθούν στο σχολείο από την Δευτέρα 19 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν αρχικά στην επεξεργασία και τελικά στην οριστική υποβολή του Μ.Δ., κατόπιν νεότερης εγκυκλίου.
Συνεπώς, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), από την Δευτέρα 19 Ιουνίου ως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου καθημερινά 09:00π.μ - 12:00μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε εδώ.

Σας ενημερώνουμε για το από 5-5-2023 δελτίο τύπου, όπου αναφέρονται οι Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης που θα λειτουργήσουν οι επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, όπως και τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τα οποία θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους σε αυτές.

Δελτίο Τύπου

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος σε μορφή pdf.

 

Η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών/τριών ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 σε μορφή pdf.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Φ.152/ 148604/ Α5/30-11-2022 Εγκύκλιο, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, καλούνται να αποστείλουν Αίτηση με τα απαραίτητα  δικαιολογητικά από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022. σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας.

Επισημαίνουμε ότι η υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών στις ανωτέρω ημερομηνίες, λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν στα Νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας (COVID-19), θα πρέπει να γίνει ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής ή ταχυμεταφορά (courier) σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων και με καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022. Για το σκοπό αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να συμβουλεύονται τα στοιχεία ταχυδρομικής αποστολής από τον συνημμένο στην εγκύκλιο πίνακα και εκτός από την ακριβή διεύθυνση του Νοσοκομείου που θα επιλέξουν, θα πρέπει αναφέρουν  την ένδειξη «Για την Επταμελή Επιτροπή Εξέτασης δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις».

Εγκύκλιος

ΦΕΚ_6069

Αίτηση

Οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/τριες και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν σχετική Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ). Συγκεκριμένα για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ του 2023, η Α-Δ θα υποβληθεί στο διάστημα από Τρίτη 29-11-2022 ως και Δευτέρα 12-12-2022.

Χρήσιμα αρχεία

Οδηγίες 

Αίτηση 

Αίτηση για τα 3 μουσικά τμήματα

Κατάλογος μουσικών οργάνων

Εγκύκλιος

 

Περισσότερα: Αίτηση - Δήλωση για Συμμετοχή στις Πανελλαδικές 2023

Παρακαλούμε να ενημερωθείτε για το περιεχόμενο των παρακάτω υπουργικών αποφάσεων που αφορούν τον τρόπο εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων στις πανελλαδικές 2023.

ΦΕΚ 5136 Β_2022

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων

 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!!
 
Το 2ο ΓΕΛ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ θα ειναι ανοιχτό,τις εξής ημέρες, πέραν όσων  ορίζει το ΥΠΑΙΘ για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι.
Δευτέρα 11 Ιουλίου        9-12 μμ
Τετάρτη 13 Ιουλίου        9-13.30μμ (ημέρα ΥΠΑΙΘ)
Πέμπτη  14 Ιουλίου        9-13.30μμ
Δευτέρα 18 Ιουλίου        9-13.30μμ (ημέρα ΥΠΑΙΘ)
 
H Διευθύντρια
Ριτσώνη Αικατερίνη

Α1. Aπό την Παρασκευή 8-7-2022 μέχρι και την Δευτέρα 18-7-2022 και ώρα 24:00, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδηhttps://michanografiko.it.minedu.gov.gr αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις ημέρες (όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν ή έχασαν το password) και επιλέγοντας «ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ (Μ.Δ.) ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». Αρχικά θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το ΜΔ και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση) και στην συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου (Οριστικοποίηση). Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής ΜΔ είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευση της, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το ΜΔ. Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr, όσοι υποψήφιοι δικαιούνται και επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για τα δημόσια ΙΕΚ.

Περισσότερα: Προθεσμία και διαδικασία υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου ΓΕΛ 2022

Προθεσμία για απόκτηση κωδικού ασφαλείας ? Έναρξη διαδικασιών υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου
(Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.).


Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ αρχίζουν από την Τρίτη 21 Ιουνίου και θα λήξουν περί τα μέσα Ιουλίου. Πιο αναλυτικά:
Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ, θα απευθυνθούν στο σχολείο από την Τρίτη 21 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν αρχικά στην επεξεργασία και τελικά στην οριστική υποβολή του Μ.Δ., κατόπιν νεότερης εγκυκλίου.
Συνεπώς, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), από την Τρίτη 21 Ιουνίου ως και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 9:00π.μ. - 12:00μ.

Σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ 4677 Β΄/2021 δημοσιεύτηκε η Φ.251/126826/Α5 (ΑΔΑ:9ΟΙΦ46ΜΤΛΗ-8ΨΛ) Υπουργική απόφαση με θέμα «Τρόπος εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων Γενικού Λυκείου από το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 στην οποία καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα εξεταστούν τα μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ από το 2022 και εφεξής και ισχύει για όλους τους υποψηφίους (μαθητές και αποφοίτους).

ΦΕΚ 4677 Β΄/2021

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ αρχίζουν από την Παρασκευή 25 Ιουνίου και θα λήξουν πριν τα τέλη του Ιουλίου. Πιο αναλυτικά:11

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ, θα απευθυνθούν στο σχολείο από την Παρασκευή 25 ως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή του Μ.Δ. από οποιονδήποτε Η/Υ έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, χωρίς την υποχρεωτική μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ που εξετάστηκαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα/διαβατήριο. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση είχαν δηλώσει υποψηφιότητα για νέα εξέταση με τα ΓΕΛ, και τελικά δεν προσήλθαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ , ώστε να υπαχθούν στο ποσοστό του 10% των θέσεων, για να αποκτήσουν password. Αν στο μεταξύ έχουν ήδη αποκτήσει password (25 με 30-6-2021), απλώς θα ακυρωθεί το πρώτο και θα ισχύσει το δεύτερο password.

Δικαίωμα να υποβάλουν φέτος μηχανογραφικό δελτίο για το 10% έχουν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ το 2019 ή το 2020, οι οποίοι διεκδικούν το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Η δημιουργία του κωδικού ασφαλείας (password) από όλους τους ανωτέρω υποψηφίους για υποβολή μηχανογραφικού δελτίου, θα γίνεται σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ, κατά προτίμηση σε εκείνο της αποφοίτησής τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ για το 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο και τη Βεβαίωση συμμετοχής έτους 2019 ή 2020. Σε κάθε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ και ΓΟΝΕΙΣ?..

Καλησπέρα σας,

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων :

  • Η προσέλευση στο σχολείο θα γίνεται στις 07:45 και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με προστατευτικές μάσκες.
  • Θα έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου/ης.
  • ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η είσοδος χωρίς την επίδειξη της σχολική κάρτας δήλωσης του αυτοδιαγνωστικού τεστ για τον covid-19 με αρνητικό αποτέλεσμα με ημερομηνία 10-06-2021 και υπογεγραμμένη από το Γονέα /Κηδεμόνα.
  • Επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους στυλό ΜΟΝΟ ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλέ), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και αναψυκτικό. ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.
  • Δεν ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

     Προσοχή! Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα έξυπνα ρολόγια!

Ο Δήμος μας θα παρέχει μπουκαλάκια με νερό στα παιδιά κάθε μέρα εξέτασης.

Κατανοώντας την αγωνία σας, για την ασφάλεια όλων μας, θα σας παρακαλούσαμε να μην συνωστίζεστε έξω από την είσοδο του σχολείου.

Οι συνθήκες που ζούμε είναι αντίξοες , αλλά ελπίζουμε να εξομαλυνθούν και να ξεπεραστούν.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και υγεία στους μαθητές μας !

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Η Διευθύντρια

Ριτσώνη Αικατερίνη

 

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι κάθε ημέρα εξετάσεων οι υποψήφιοι/ες μαθητές/τριες κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους:

  • Tη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου Covid-19.
  • Tο Δελτίο Εξεταζομένου των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ! 2 Έλεγχοι test!!!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

Απόφαση Φ251/64572/Α5

Υποχρεωτικά Μέτρα διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό covid-19.

Άρθρο 2 Προμήθεια και διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από το κορωνοϊό COVID-19 και δήλωση του αποτελέσματος.

Ιδιαίτερη προσοχή στις παραγράφους 5 και 6.

Για το πλήρες κείμενο του ΦΕΚ επιλέξτε εδώ.

Προκειμένου να ενημερωθείτε για την διαδικασία εισαγωγής των υποψηφίων στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 (Γενικές Οδηγίες - Δικαιολογητικά - Πρόγραμμα ) επιλέξτε εδώ.

Παρακαλώ, όπως ενημερωθείτε από την υπ΄αριθμ. Φ.251/58003/Α5/24-5-2021 εγκύκλιο, το ΦΕΚ 1930-13/05/2021 και το ΦΕΚ 774-26/02/2021 σχετικά με την εισαγωγή των υποψηφίων μαθητών στα ΑΕΙ μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων για το Σχ. Έτος 2020-21.

Εγκύκλιος Φ.251/58003/Α5/24-5-2021.

ΦΕΚ 1930-13/05/2021.

ΦΕΚ 774-26/02/2021.

 

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας:www.hellenicpolice.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν στo Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 02-06-2021.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας και στα τηλέφωνα 2131520327, 2131520169.
Διευκρινίζεται ότι, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Αστυνομικές Σχολές, πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της προκήρυξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι δηλώσει προτίμηση για τις Αστυνομικές Σχολές με την Αίτηση - Δήλωση, την οποία είχαν αποστείλει / καταθέσει στο Λύκειο τους.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η εγκύκλιος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο υποβολής της Αίτησης ? Υπεύθυνης Δήλωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά (internet), μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr.
Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών θα γίνεται από την Τρίτη 18 Μαΐου και ώρα 08:00 έως την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 και ώρα 24:00.

Περισσότερα: Προθεσμία για Στρατιωτικές Σχολές Σχ. Έτος 2020-21

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε ένα εγχειρίδιο της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού» με τίτλο: «Οδηγός Επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στις ημέρες Covid-19», το οποίο έχει εγκριθεί σύμφωνα με το υπ? αριθμ. 15/26-3-2021 Απόσπασμα Πρακτικού του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. και απευθύνεται σε μαθητές/τριες που βρίσκονται στην τελική φάση προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά την παρούσα περίοδο.

Οδηγός Επιτυχίας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις - Εγχειρίδιο.

kesy

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε εδώ.

 

 

Για το πρόγραμμα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2020 τόσο με το νέο όσο και και με το παλαιό σύστημα εξετάσεων επιλέξτε εδώ.

Στο ΦΕΚ Φ.253/11812/Α5 Υ.Α. δημοσιεύθηκε η κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία για το σχολικό έτος 2019-2020.

 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση.

Ως προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2019, ορίζεται το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 20 ως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΕΛ 2019

EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΦΑ ΓΕΛ 2019

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ 2019

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και τον τρόπο υπολογισμού των μορίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2017-2018 επιλέξτε εδώ.

Για την κατάταξη των σχολών σε επιστημονικά πεδία επιλέξτε εδώ.

Για την νέα κατάταξη των σχολών σε επιστημονικά πεδία από το σχολικό έτος 2017-18 καθώς και για τους συντελεστές βαρύτητατας των μαθημάτων επιλέξτε εδώ.

Σύμφωνα με τις με τις παρ. 1 και 2 του ν.4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’) από το σχολικό έτος 2017-2018 καταργείται το 4ο επιστημονκό πεδίο.

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε εδώ.

 

Για να ενημερωθείτε για το νέο σύστημα πρόσβασης των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2015-2016 επιλέξτε εδώ.

10306

10306: Δωρεάν Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων, εκπαιδευτικών, παιδιών και εφήβων.

 10306-symvouleytiki-grammi-s2.jpg