Στις 14-2-2024 επισκεφθήκαμε ως μαθητές/τριες των τμημάτων Β1-Β4 του σχολείου μας τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN στα πλαίσια της θεματικής ενότητας ΄΄ΜΜΕ - Ενημέρωση και Ψυχαγωγία΄΄στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Συνομιλήσαμε με τους δημοσιογράφους της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής τον κ. Στάθη και κ. Κολοκύθα που απάντησαν ειλικρινά σε όλες τις απορίες μας για τον τρόπο, τις συνθήκες και τις δυσκολίες  άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, το ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την κ. Τσολάκη και γνωρίσαμε από κοντά και βιωματικά έναν τηλεοπτικό σταθμό.

 

IMG 20240219 WA0005

IMG 20240219 WA0015

 

 

 

 

Στις 26-1-2024 επισκεφθήκαμε, ως μαθητές/τριες των τμημάτων Γ3 -Γ4 του σχολείου μας, το χωριό ΣΟΣ στη Βάρη. Αρχικά ενημερωθήκαμε για το έργο του μη κυβερνητικού Διεθνούς Οργανισμού που ίδρυσε ο Έρμαν Γκμάινερ το 1849 στο Ιμστ της Αυστρίας, χάρις στον οποίο βρίσκουν οικογενειακή προστασία και διαρκή υποστήριξη παιδιά που έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες. Επίσης προσφέραμε είδη πρώτης ανάγκης και εθελοντική εργασία, βιώνοντας σε προσωπικό επίπεδο την αξία της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κ. Παναγάκη και όλο το προσωπικό του Χωριού για την ευγενική τους φιλοξενία, τους καθηγητές/τριες μας καθώς και τον οδηγό μας κ. Μπαντέκα.

 

 

 

 

1.png

Εκπαιδευτική Εκδρομή τμημάτων Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο Λαυρίου.

Άμεση γνωριμία με τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας του 19ου αιώνα στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας κατεύθυνσης.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.

Επίσκεψη στο Μουσείο Ελίζας και Βασίλη Γουλανδρή

       

Το Β3 Γαλλικό τμήμα στις 13.10.2021 έκανε την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή, «το μικρό Orsay», στο Παγκράτι.

Οι μαθητές θαύμασαν πίνακες και γλυπτά και έμαθαν για τον El Greco,Van Gogh, Gaugin,Picasso, Degas,Kadinsky,Rodin και Έλληνες δημιουργούς Τάκη, Τσαρούχη, Τέτση κ.α

Συνοδοί η κ.Ριτσώνη και ο κ.Τσαβαρής

Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες μετακινήσεις άλλων τμημάτων. Έχουν ήδη προγραμματιστεί στο Ελληνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Β3 Γαλλικό τμήμα

Εμπρός από την «Λαϊκή Αγορά» του Τέτση

 

 

10306

10306: Δωρεάν Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων, εκπαιδευτικών, παιδιών και εφήβων.

 10306-symvouleytiki-grammi-s2.jpg