Εξετάσεις για τα Πειραματικά(ΠΕΙ.Σ.), Πρότυπα(Π.Σ.) και Εκκλησιαστικά Σχολεία (Ε.Σ)

Τελικός Κατάλογος των Υποψηφίων που εξετάζονται στο 2ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Π. Φαλήρου.

Εξετάσεις για τα Πειραματικά(ΠΕΙ.Σ.), Πρότυπα(Π.Σ.) και Εκκλησιαστικά Σχολεία (Ε.Σ)

Προσωρινός Κατάλογος των Υποψηφίων που εξετάζονται στο 2ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Π. Φαλήρου.

Εάν διαπιστώσετε τυχόν λάθη στην αίτησή σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε υπεύθυνη δήλωση με τις διορθώσεις, υπογεγραμμένη μέσω gov, και να την αποστείλετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email του εξεταστικού κέντρου (2ο ΓΕΛ Π. Φαλήρου) αποκλειστικά από 24.4.2024 έως 30.4.2024.

Μπορούν να διορθωθούν λάθη μόνο ως προς τα στοιχεία του μαθητή (π.χ ονοματεπώνυμο, ένταξη σε ειδική κατηγορία) και όχι την επιλογή σχολείου.

 


Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σας υπενθυμίζουμε ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

Περισσότερα: Δελτίο Τύπου για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2024-2025. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από 26-03-2024. Όλοι οι υποψήφιοι από την 26-03-2024 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος Ε΄ της Προκήρυξης Διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Γ΄) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 25-04-2024 ημέρα Πέμπτη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα που αναγράφονται στη σχετική προκήρυξη.

Για το κείμενο της προκήρυξης επιλέξτε εδώ.

 

 

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος: www.fireservice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών/ριών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών/ριών στη Σχολή Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους, τις προκαταρκτικές εξετάσεις και εν γένει για όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ανωτέρω προκήρυξη. Στην ως άνω ιστοσελίδα θα υπάρχει ενημέρωση σχετική με θέματα της προκήρυξης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το Διαγωνισμό, στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr, από την Τρίτη 19-03-2024 έως και την Τρίτη 26-03-2024.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης, η υποβολή όλων των δικαιολογητικών, υποχρεωτικών (της παρ. 2 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης) και των κατά περίπτωση ειδικών κατηγοριών (της παρ. 3 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης), διεκπεραιώνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, με σάρωση (σε μορφή PDF) και αποστολή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dikaiol at psnet.gr από την Τετάρτη 20/03/2024 έως και την Πέμπτη 28/03/2024.

Σας ενημερώνουμε ότι η Βεβαίωση Φοίτησης των μαθητών/τριών μπορεί πλέον να εκδίδεται μέσω  gov.gr, με τους κωδικούς taxis του γονέα/κηδεμόνα, στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-paideias-kai-threskeumaton/paideias-kai-threskeumaton/attending-school

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στo Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 25-02-2024.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr συντονιστικές οδηγίες ως προς την διεξαγωγή των προκαταρκτικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΣΣΑΣ – ΣΑΝ – ΑΣΣΥ
(https://geetha.mil.gr/syntonistikes-odigies-os-pros-tin-diexagogi-ton-prokatarktikon-exetaseon-ypopsifion-asei-assy/).

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος: www.hcg.gr η προκήρυξη διαγωνισμού εισαγωγής ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο συμπλήρωσης και υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τις ημερομηνίες υποβολής τους και τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσοι/ες έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν να εισαχθούν στις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., συμπληρώνουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από 01/02/2024 ημέρα Πέμπτη έως και 14/02/2024 ημέρα Τετάρτη. Μετά την 14/02/2024 δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.
Η διαδικασία υποβολής της ως άνω Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, θα διεκπεραιώνεται ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄ της προκήρυξης και χωρίς να αποστέλλεται ταχυδρομικά
οιοδήποτε έγγραφο.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών/τριών ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2024-2025. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.asei-assy.mil.gr.
Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών θα γίνεται από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 08:00 έως και την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 24:00.

Για την εγκύκλιο της προκήρυξης του διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών/τριών ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 επιλέξτε εδώ.

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2027 (γεννημένοι το έτος 2006), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2024 (από 2 Ιανουαρίου 2024 έως και 31 Μαρτίου 2024).

Η συμπλήρωση και κατάθεση του Δελτίου Απογραφής είναι δυνατόν να πραγματοποιείται με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:
α) Ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) με χρήση κωδικών taxisnet, επιλέγοντας από την κατηγορία «Στράτευση», τη διαδρομή «Απογραφή» -> «Κατάθεση Δελτίου Απογραφής Στρατεύσιμων».
β) Σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για τους διαμένοντες στην Ελλάδα.
γ) Σε οποιαδήποτε Ελληνική Προξενική Αρχή για τους διαμένοντες στο εξωτερικό.

Για τις σχετικές οδηγίες επιλέξτε εδώ.

Σας γνωστοποιούμε ότι στο ΦΕΚ Β’ 5988/13-10-2023 δημοσιεύτηκε η με αρ. πρωτ. 114366/ΓΔ4/12-10-2023 Υ.Α. με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων για το σχολικό έτος 2023-2024». Σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση η Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων (Ε.Δ.Ε.Μ.) των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Λυκείου για το σχολικό έτος 2023-2024 περιλαμβάνει τα εξεταζόμενα στις πανελλαδικές εξετάσεις ειδικά μαθήματα: 1) Ελεύθερο Σχέδιο, 2) Γραμμικό Σχέδιο, 3) Γαλλικά, 4) Γερμανικά, 5) Ιταλικά, 6) Ισπανικά, 7) Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση.

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε ΦΕΚ Β’ 5988

Για την Αίτηση-Δήλωση μαθημάτων επιλέξτε εδώ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ Λυκείου να προσέλθουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας,

την ερχόμενη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 5.00μ.μ.

στην ενημερωτική συνάντηση για την λειτουργία του σχολείου.

 

2ο Ημερήσιο ΓΕΛ Π. Φαλήρου                                                          Σχ. Έτος 2023-24

Αγιασμός 2023-24

agiasmos22 23

 Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-24, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας στις 11 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 π.μ.

Θα ακολουθήσει η διανομή των βιβλίων στους μαθητές.

Παρακαλούνται οι μαθητές όλων των τάξεων να έχουν μαζί τους την σχολική τους τσάντα για την μεταφορά των βιβλίων.

IMG 20230506 111903 010 01

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος: www.fireservice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης ? Υπεύθυνης Δήλωσης, τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους, τις προκαταρκτικές εξετάσεις και εν γένει για όλες τις διαδικασίες που αφορούν την ανωτέρω προκήρυξη. Στην ως άνω ιστοσελίδα θα υπάρχει ενημέρωση σχετική με θέματα της προκήρυξης.
Η ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης ? Υπεύθυνης Δήλωσης στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος θα γίνεται από την Δευτέρα 13-03-2023 έως και την Δευτέρα 20-03-2023.
Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης ? Υπεύθυνης Δήλωσης, η υποβολή όλων των δικαιολογητικών, υποχρεωτικών (της παρ. 2 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης) και ειδικών κατηγοριών (της παρ. 3 & 4 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης), διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά, με σάρωση αποκλειστικά σε μορφή PDF και αποστολή τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από Τρίτη 14/03/2023 έως και Τρίτη 21/03/2023.
Παρακαλούμε η ανακοίνωση αυτή να αποσταλεί στις οικείες Περιφέρειες προς ανάρτηση στον αντίστοιχο πίνακα ανακοινώσεων και να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων των Διευθύνσεων Δ.Ε. και των Λυκείων καθώς και στις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και να καταθέσουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά τους. Εφιστούμε την προσοχή στους Διευθυντές των Λυκείων, ώστε να ενημερώσουν άμεσα τους υποψηφίους με τον πιο πρόσφορο τρόπο, σχετικά με την προκήρυξη.
Διευκρινίζεται ότι, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της προκήρυξης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι δηλώσει προτίμηση για τις ανωτέρω Σχολές με την Αίτηση - Δήλωση, την οποία είχαν καταθέσει στο Λύκειο τους.


Για περισσότερες πληροφορίες - διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:
1) στο τηλέφωνο 213215 7895-7896-7897-7898 (Επιτροπές Διενέργειας & Παραλαβής)
2) στο e-mail Πληροφοριών: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
3) στο e-mail αποστολής δικαιολογητικών: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
(ισχύουν από την ημερομηνία έναρξης υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης έως και την ολοκλήρωση των ΠΚΕ).

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους τα απαιτόυμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15:00 της 17-02-2023.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Η προκήρυξη σε μορφή pdf.

Οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών μας για το Α΄τετράμηνο θα δοθούν στους γονείς και κηδεμόνες την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 από 11:00π.μ. έως 1:30μ.μ.

Η Διευθύντρια

Ριτσώνη Αικατερίνη

 

Ο 83ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθηματικών ΄΄ΘΑΛΗΣ΄΄ θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 στο χώρο του σχολείου μας 12μ. - 2μ.μ.

Το σχολείο συμμετέχει με 23 μαθητές/τριες.

hmera athlhtismou 2022 23

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

στο 2ο ΓΕΛ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ

 Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 ώρα 9π.μ

Καλή σχολική χρονιά

από τη Διευθύντρια και

τον Σύλλογο Διδασκόντων !!!

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΣΕ ΓΕ.Λ. ? ΕΠΑ.Λ. ? Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

 

 3 falhriko panhgyrh fysikhs

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας: www.hellenicpolice.gr η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.
Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στo Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την ώρα 15.00 της 27-02-2022.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας και στα τηλέφωνα 2131520327, 2131520169.

Η προκήρυξη σε μορφή pdf.

ΔΗΜΟΣ  ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ           

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δωρεάν Rapid test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

----------

Με στόχο να ενισχυθεί η ασφαλής λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας των σχολείων του Παλαιού Φαλήρου, από τη Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου θα διενεργούνται δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test), σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της πόλης μας.

Τα δωρεάν Rapid test θα διενεργούνται καθημερινά και ώρες 8.00-14.00, στον χώρο του Γ΄ ΚΑΠΗ Παλαιού Φαλήρου (Σειρήνων 1-3 και Άτλαντος), σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κατόπιν προσκόμισης της Βεβαίωσης Υποχρέωσης Ελέγχου από τον Διευθυντή της εκάστοτε σχολικής μονάδας της πόλης.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής του Παλαιού Φαλήρου, με στόχο να προστατευθεί περαιτέρω ο πληθυσμός των σχολικών μας μονάδων του Δήμου μας από την πανδημία.

 

 

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, 1/2/2022

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος : www.hcg.gr η προκήρυξη διαγωνισμού εισαγωγής ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο συμπλήρωσης και υποβολής της Αίτησης ? Υπεύθυνης Δήλωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τις ημερομηνίες υποβολής τους και τις απαιτούμενες διαδικασίες.
Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσοι/ες έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και επιθυμούν να εισαχθούν στις παραγωγικές Σχολές του Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., συμπληρώνουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση για την συμμετοχή στο διαγωνισμό εισαγωγής στην Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ή / και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το διαγωνισμό, τις ημερομηνίες από 04/02/2022 ημέρα Παρασκευή, έως και 18/02/2022 ημέρα Παρασκευή. Μετά την 18/02/2022 δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής.
Η διαδικασία υποβολής της ως άνω Αίτησης ? Υπεύθυνης Δήλωσης, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, θα διεκπεραιώνεται ΕΞ? ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄ και στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄ της προκήρυξης και χωρίς να αποστέλλεται ταχυδρομικά οιοδήποτε έγγραφο.

Διευκρινίζεται ότι, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της προκήρυξης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι δηλώσει προτίμηση για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος με την Αίτηση - Δήλωση, την οποία είχαν αποστείλει / καταθέσει στο Λύκειο τους.

Η προκήρυξη σε μορφή pdf.

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ&ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2022-2023. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η εγκύκλιος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο υποβολής της Αίτησης ? Υπεύθυνης Δήλωσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

H υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης του υποψηφίου, καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.asei-assy.mil.gr.

Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών θα γίνεται από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου2022 και ώρα 08:00 έως την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 24:00.

Διευκρινίζεται ότι, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές, πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της προκήρυξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανεξάρτητα αν είχαν ή όχι δηλώσει προτίμηση για τις Στρατιωτικές Σχολές με την Αίτηση - Δήλωση, την οποία είχαν καταθέσει στο Λύκειο τους.

Οι υποψήφιοι/ες σε περίπτωση που έχουν απορίες για τα θέματα της προκήρυξης, μπορούν να ζητήσουν διευκρινίσεις από τα Γραφεία Ενημέρωσης Κοινού και τα εξεταστικά κέντρα. Τα στοιχεία επικοινωνίας των Γραφείων Ενημερώσεως Κοινού, καθώς και των αρμοδίων Υπηρεσιών των εξεταστικών κέντρων είναι:

Περισσότερα: Προθεσμία για τις προκαταρκτικές εξετάσεις των ΣτρατιωτικώνΣχολών 2022

Απο τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ' Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης είχαμε το παρακάτω μήνυμα:

Θέμα: Ενημέρωση για τηλεκπαίδευση και self-test

Σας ανακοινώνουμε ότι:

Την Πέμπτη, 27.1.2022 και την Παρασκευή 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί υποχρεωτικά τηλεκπαίδευση. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το selftest σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν selftest πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο selftest θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη ? Παρασκευή).

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (και της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης-εκτός των εσπερινών σχολείων).

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση όλων των Διευθυντών/Προϊσταμένων των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητάς σας.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Α/ΘΜΙΑΣ,

Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΠΤΣΗΣ

 Από τη Δνση

karta

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 10-01-2022 το σχολείο θα είναι ανοικτό από τις 07:00 π.μ. προκειμένου να διατεθούν self test σε όσους γονείς δεν κατέστη δυνατόν να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία.

 Από τη Διεύθυνση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Γ΄ Λυκείου να προσέλθουν

την ερχόμενη Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 5.00μμ

στην Αίθουσα εκδηλώσεων, προκειμένου να ενημερωθούν για την εκπαιδευτική εκδρομή στη Ρόδο.

Παρακαλούμε να τηρηθεί το Πρωτόκολλο λόγω πανδημίας: Πιστοποιητικό εμβολιασμού-πιστοποιητικό νόσησης.

Επίσης από κάθε οικογένεια να προσέλθει ένας γονέας ?κηδεμόνας.

Από την Διεύθυνση

 

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τετάρτη 1-12-2021 ως και Δευτέρα 13-12-2021 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Χρήσιμα έγγραφα.

Περισσότερα: Υποβολή Αίτησης?Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Σας ενημερώνουμε ότι στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε οδηγίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας με θέμα την κατάθεση Δελτίου Απογραφής των γεννηθέντων το έτος 2004. Η κατάθεση του δελτίου απογραφής είναι υποχρεωτική  κατά το χρονικό διάστημα από 02 Ιανουαρίου 2022 έως τις 31 Μαρτίου 2022.

Οδηγίες για το Δελτίο Απογραφής.

Ενημερώνουμε τους μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, με την ειδική κατηγορία των ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, ότι ο χρόνος υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών είναι από Πέμπτη 25 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε εδώ.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία, οι στρατεύσιμοι που γεννήθηκαν το έτος 2004 (κλάσεως 2025) υποχρεούνται να καταθέσουν στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες Δελτίο Απογραφής κατά το χρονικό διάστημα από 02 Ιανουαρίου 2022 μέχρι 31 Μαρτίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε εδώ.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και στις υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη αιτήματα υποψηφίων στα οποία διαπιστωνόταν ο μη επαρκής χρόνος προετοιμασίας τους, αποφασίστηκε εφεξής η διεξαγωγή των ΠΚΕ καθώς και των υγειονομικών εξετάσεων των ΑΕΝ την περίοδο Μαρτίου ? Απριλίου κάθε έτους, αρχής γενομένης από το έτος 2022. Συνεπώς, για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο το σχολικό έτος 2021-2022, προκειμένου να εισαχθούν σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας οι ΠΚΕ καθώς και οι υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού θα διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου ? Απριλίου του 2022. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Π.Φάληρο 27.Χ.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ Λυκείου να προσέλθουν

την ερχόμενη Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 5.15μμ

στην Αίθουσα εκδηλώσεων, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διδασκαλία και τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών από τους καθηγητές τους.

Παρακαλούμε να τηρηθεί το Πρωτόκολλο λόγω πανδημίας: Πιστοποιητικό εμβολιασμού-πιστοποιητικό νόσησης-rapid test.

Επίσης από κάθε οικογένεια να προσέλθει ένας γονέας ?κηδεμόνας.

Από την Διεύθυνση

cv1

cv2

2ο ΓΕΛ Π.ΦΑΛΗΡΟΥagiasmos1

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 13 Σεπτεμβρίου 2021

agiasmos2

Με χαρά περιμένουμε τους μαθητές του Λυκείου μας! Το Πρόγραμμα του Αγιασμού έχει ως εξής:

Α΄ Λυκείου 8.20πμ ώρα προσέλευσης

Β΄ και Γ΄ Λυκείου 9π.μ

Ο Αγιασμός θα γίνει στις 9.30π.μ και οι μαθητές μας με την καθοδήγηση των καθηγητών, θα παραλάβουν τα βιβλία τους!

agiasmos3

Η Διευθύντρια

Ριτσώνη Αικατερίνη

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ για self-test

Από 08/09/2021 έως τις 17/09/2021 οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μπορούν να παραλαμβάνουν 6 self-test δωρεάν από τα φαρμακεία. Τα test αυτά αφορούν στις επόμενες 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων , 2 ανά εβδομάδα.

Η Διευθύντρια

Ριτσώνη Κατερίνα

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για την ολοκλήρωση Εγγραφής στην Α? Λυκείου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες για την ολοκλήρωση της εγγραφής  στην Α΄ Τάξη του Λυκείου μας, μαθητών και μαθητριών, μέχρι την έναρξη των μαθημάτων του νέου σχολικού έτους 2021-2022 σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να αποστείλετε με e-mail  στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mail@2lyk-p-falir.att.sch.gr

1) Την  Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής που έχετε υποβάλει και η οποία επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α ? 75). 

2) ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΚΗΔΕΜΟΝΑ :  Την  Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 είτε  e-mail  ότι εγκρίνει το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αίτησης, όπως εκείνο έχει υποβληθεί.

3) Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του/της μαθητή/τριας ή Πιστοποιητικό του Δήμου/Δημοτικής Ενότητας στα Μητρώα του οποίου είναι εγγεγραμμένος/η ο/η μαθητής/τρια, εφόσον δεν έχει δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

*Για τους/τις μαθητές/τριες, που δεν είναι εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Δήμου/Δημοτικής Ενότητας της χώρας, πρέπει να κατατίθεται στη σχολική μονάδα θεωρημένο και επίσημα μεταφρασμένο Πιστοποιητικό από τη χώρα τους.

4) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας. Μπορείτε  να το εκτυπώσετε και αφού συμπληρωθεί από το γιατρό να το φέρουν οι μαθητές και μαθήτριες στο σχολείο μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να αποστείλετε e-mail ή να τηλεφωνήσετε στο Λύκειό μας 210 9824360 -2109833993

Η Διευθύντρια

Ριτσώνη Κατερίνα

 

2o Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Π. Φαλήρου

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας κατά τους θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη από 8:30 έως 13:30.

Καλό Καλοκαίρι!

Η Δ/ντρια

Ριτσώνη Αικατερίνη

ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΤΩΠΟΔΗ, Μ.Α., Μ.sc.

1ο ΚΕΣΥ Δ? ΑΘΗΝΩΝ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2021

Συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου 2021

Έχοντας κατά νου το πόσο απαιτητική είναι η διαδικασία της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού του 2021, έχουμε συγκεντρώσει και καταγράψει οδηγίες, προκειμένου να σας βοηθήσουν στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, τόσο για τους μαθητές των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ όσο και για τους αποφοίτους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως η συμπλήρωση του μηχανογραφικού, ειδικά τη φετινή χρονιά που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και η ελάχιστη βάση εισαγωγής, είναι μια απαιτητική διεργασία , και θα πρέπει, όχι μόνο να αποφύγετε λάθη αλλά και να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη βαθμολογία, τα μόρια σας αλλά και τις εναλλακτικές που σας προσφέρονται (παράλληλο μηχανογραφικό, μηχανογραφικό της Κύπρου) κ.λπ..

Αξίζει να σημειωθεί πως σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα μπορούν οι υποψήφιοι να υποβάλλουν πρόχειρο και το οριστικό μηχανογραφικό τους στη διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr/

 Έτσι, έχουν συγκεντρωθεί μια σειρά από πρακτικές οδηγίες προκειμένου να «στήσετε» ένα εύστοχο μηχανογραφικό. Αναλυτικότερα, δώστε βάση στα ακόλουθα:

Περισσότερα: Συμπλήρωση Μηχανογραφικού

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. ? ΕΠΑ.Λ. -Π.ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2021 ? 2022, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, ή μέσω της διαδικτυακής πύλης https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 18η Ιουνίου 2021 και ώρα 10:00 έως και τη 2η Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59.

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε εδώ.

2ο ΓΕΛ Π. ΦΑΛΗΡΟ

Ανακοίνωση

Από την Πέμπτη 3-06-2021 θα διανέμονται τα Δελτία Εξεταζομένων στους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021.

 

 Μαθητές που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

 

Σας ενημερώνουμε ότι για τη δικαιολόγηση των απουσιών και την ένταξη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ισχύει η διαδικασία που περιγράφεται στα δύο αρχεία που ακολουθούν.

ΦΕΚ Β 1512_21_43274_ΓΔ4_14_04_21_ΚΥΑ_ΤΡΟΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Διευκρινίσεις για τη δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών που συνοικούν με ευπαθείς ομάδες

 Μαθητές που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

 

Σας ενημερώνουμε ότι για τη δικαιολόγηση των απουσιών και την ένταξη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ισχύει η διαδικασία που περιγράφεται στα δύο αρχεία που ακολουθούν.

Απουσίες μαθητών συνοικούντων με νοσούντες (ΦΕΚ 455 τ.Β' 6-2-2021).

Διευκρινίσεις για τη δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών που συνοικούν με ευπαθείς ομάδες.

argofaliros

 

 

Το 2ο Λύκειο σας περιμένει..!

 

 Μετά τόσους μήνες το Λύκειό μας περιμένει μαθητές και καθηγητές!

Από τις 4 Σεπτεμβρίου και όλα τα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου 2020 το Λύκειό μας, με την βοήθεια της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής και του Δήμου Π. Φαλήρου, άλλαξε. Πρωτίστως οι ελαιοχρωματιστές αλλά και οι καθηγητές, βοήθησαν στην εκκαθάριση του αναλώσιμου υλικού και σε ότι άλλο βάραινε τους χώρους, κάνοντας μια σοβαρή ανακαίνιση. Τα μετάλλια και τα έπαθλα που κερδήθηκαν με πολύ κόπο, από τις ομάδες , σε Αθλητικούς Αγώνες χρόνων , βρήκαν τη θέση τους!

Eνημερωτική Ανακοίνωση

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306

Δωρεάν και Ανώνυμη 24ωρης λειτουργίας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, που λειτουργεί ανώνυμα και δωρεάν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, την επιστημονική καθοδήγηση της Α? Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος-Μέγας Δωρητής.

Η Γραμμή αφορά το Πανελλήνιο, και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθόλη τη διάρκεια του έτους και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε αίτημα στήριξης οποιουδήποτε προσώπου αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει σε πρόσωπο αρμόδιο, ειδικό, να ακούσει ό,τι και αν έχει να του πει. Αφορά 3 επιλογές:

Επιλογή 1-Ψυχολογική βοήθεια, Ψυχιατρική υποστήριξη

Επιλογή 2-ΨυχοΚοινωνικά θέματα

Επιλογή 3-Θέματα που αφορούν την Οικογένεια, Παιδιά και Εφήβους

Η Γραμμή 10306 δημιουργήθηκε για να μπορεί ανά πάσα στιγμή, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας και για οποιοδήποτε λόγο (ένταση, ταραχή, δυσανεξία, ανασφάλεια, απειλή, φόβο, πανικό, απογοήτευση, απελπισία, μοναξιά, κ.λπ.) οποιοδήποτε πρόσωπο, οποιασδήποτε ηλικίας, να αποζητά στήριξη, ενθάρρυνση ή/και ψυχική ανακούφιση.

Η Επιστημονική και Συντονιστική Ομάδα Έργου της Γραμμής «10306»

Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, Καθηγητής Ψυχιατρικής, ΕΚΠΑ, Δ/ντής Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής

Μαρίνα Οικονόμου, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, ΕΚΠΑ

Ελένη Λαζαράτου, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, ΕΚΠΑ Φραγκίσκος Γονιδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής, ΕΚΠΑ Θεοδώρα Σκαλή, ΕΔΙΠ Ψυχολογίας, Msc, PhD, ΕΚΠΑ

Μενέλαος Θεοδωρουλάκης,PhD Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας,Πρόεδρος Ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ»

Κωνσταντίνος Κοντοάγγελος, Ψυχίατρος επί θητεία, PhD, Αιγινήτειο Νοσοκομείο, ΕΚΠΑ

Υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021, στην προθεσμία από Δευτέρα 8 Μαρτίου έως και Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Σύμφωνα με σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις που υπογράφηκαν και δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ, οι μαθητές της τελευταίας τάξης έχουν ήδη υποβάλει την Αίτηση-Δήλωση, ενώ στο διάστημα 8-19 Μαρτίου 2021 θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση οι παλαιοί απόφοιτοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ 2021.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο διάστημα (8-3-2021 μέχρι 19-3-2021) δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους, δηλαδή να προσθέσουν ειδικά μαθήματα ή προτίμηση για ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές/Αστυνομικές σχολές κλπ.

Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται από τους αποφοίτους στα Λύκεια. Αρχικά ο υποψήφιος βρίσκει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, το υπόδειγμα της Α-Δ (Α-Δ απόφοιτος), το κατεβάζει και αν μπορεί το εκτυπώνει. Αν δεν μπορεί να το εκτυπώσει, μπορεί να το προμηθευτεί από το Λύκειό του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει χειρόγραφα (μόνο τα γκρι στοιχεία) και το υποβάλλει συμπληρωμένο, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία από Δευτέρα 8 Μαρτίου έως Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο. Σε όποιο Λύκειο υποβληθεί η Α-Δ του αποφοίτου, σε αυτό το Λύκειο ή στο αντίστοιχο εξεταστικό κέντρο θα εξεταστεί ο απόφοιτος.

Δεδομένου ότι η φετινή υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης από τους αποφοίτους θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, εν μέσω έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, οι (Υπο)Διευθυντές των Λυκείων θα οργανώσουν τη διαδικασία υποδοχής και κατάθεσης των Α-Δ, ώστε να υπάρξει χρονική κατανομή των επισκέψεων των υποψηφίων στη σχολική μονάδα και να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Ειδικότερα οι υποψήφιοι θα πρέπει στο mail του σχολείου να εκδηλώσουν την επιθυμία τους για μετάβαση στη σχολική μονάδα για υποβολή της αίτησης δήλωσης και στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές με απαντητικό mail να ορίσουν ακριβή ώρα και ημέρα μετάβασης στο Λύκειο, καθώς και να αποστείλουν στους υποψηφίους συνημμένα και την αριθμ. Φ.251/22933/Α5/26-02-2021(Β’826) ΥΑ(ορισμός ημερομηνίας υποβολής της αίτησης αποφοίτων).

Συνεπώς, οι υποψήφιοι χρησιμοποιώντας τον κωδικό SMS 3 (μετάβαση σε Δημόσια Υπηρεσία…) θα μεταβαίνουν στη σχολική μονάδα φέροντας μαζί τους το απαντητικό mail του σχολείου, στο οποίο θα αναγράφεται η ακριβής μέρα μετάβασης ( σε μορφή έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή), το απολυτήριο τους αν είναι απόφοιτοι, καθώς και την αριθμ. Φ.251/22933/Α5/26-02-2021 (Β’826) ΥΑ(ορισμός ημερομηνίας υποβολής της αίτησης αποφοίτων), σε περίπτωση που χρειαστεί να δικαιολογήσουν την μετακίνηση τους.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Η Αίτηση-Δήλωση των αποφοίτων συνοδεύεται υποχρεωτικά από ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την επίδειξη ταυτότητας/διαβατηρίου ή άλλου επίσημου εγγράφου αποδεικτικού της ταυτοπροσωπίας τους, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή καταχώριση των στοιχείων. Για αποφοίτους ξένων σχολείων, καθώς και για υποψηφίους εσπερινών ΓΕΛ, απαιτούνται επιπλέον δικαιολογητικά, όπως θα ενημερωθούν από το Λύκειο.

Οι απόφοιτοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες υποβάλλουν την Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις στο Λύκειό τους, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως θα ορισθεί σε επόμενη εγκύκλιο.

Στην ίδια προθεσμία 8 με 19 Μαρτίου 2021 οι υποψήφιοι που τυχόν ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής (το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων), εκτός από την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν και σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ

1. Οι υποψήφιοι απόφοιτοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ υποβάλλουν τη σχετική Α-Δ. Βρίσκουν το υπόδειγμα (Α-Δ ΓΕΛ απόφοιτος - 1 σελίδα για υποβολή), το συμπληρώνουν και το υποβάλλουν στο Λύκειό τους. Για να το συμπληρώσουν σωστά, καλό είναι να διαβάσουν τις οδηγίες (ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΛ) ή/και τη σχετική εγκύκλιο (ΑΡΧΕΙΟ εγκύκλιος ΓΕΛ).  

2. Οι υποψήφιοι απόφοιτοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ υποβάλλουν τη σχετική Α-Δ. Βρίσκουν το υπόδειγμα (Α-Δ ΕΠΑΛ απόφοιτος 1) / (Α-Δ ΕΠΑΛ απόφοιτος 2), το συμπληρώνουν και το υποβάλλουν στο Λύκειό τους. Για να το συμπληρώσουν σωστά, καλό είναι να διαβάσουν τις οδηγίες (ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΛ 1 / 2) ή/και τη σχετική εγκύκλιο (ΑΡΧΕΙΟ εγκύκλιος ΕΠΑΛ).  

Και για τις 2 παραπάνω περιπτώσεις (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ), όσοι απόφοιτοι ενδιαφέρονται για τα 3 μουσικά Τμήματα, συμπληρώνουν και υποβάλλουν στο Λύκειό τους επιπλέον Α-Δ (Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ), αφού διαβάσουν και τον κατάλογο μουσικών οργάνων (ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ).

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4777/2021 (ΦΕΚ 25 Α΄), «Προϋπόθεση συμμετοχής των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις Α.Σ.Τ.Ε. του Υπουργείου Τουρισμού, στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., καθώς και τις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων, αποτελεί η επίτευξη στις πανελλαδικές εξετάσεις βαθμολογικής επίδοσης ίσης ή μεγαλύτερης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση (Ε.Β.Ε. σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης)…. Για τη διαπίστωση της συνδρομής της προϋπόθεσης αυτής, συγκρίνεται η ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση Ε.Β.Ε., όπως διαμορφώνεται …, με τον μέσο όρο που συγκέντρωσε ο υποψήφιος στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη και κατά το στάδιο αυτό οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων. … Η ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της Ε.Β.Ε. των σχολών, τμημάτων και εισαγωγικών κατευθύνσεων ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων…. Προϋπόθεση για την εισαγωγή σε σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις για τις οποίες απαιτείται, λόγω της φύσης του γνωστικού τους αντικειμένου, η εξέταση σε ορισμένο ειδικό ή ειδικά μαθήματα ή πρακτικές δοκιμασίες, αποτελεί ο υποψήφιος να επιτύχει σε κάθε ειδικό μάθημα ή στις πρακτικές δοκιμασίες βαθμολογική επίδοση ίση ή μεγαλύτερη με το γινόμενο του μέσου όρου της βαθμολογίας του οικείου ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών επί τον συντελεστή που ορίζεται για κάθε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση για το ειδικό μάθημα, τα ειδικά μαθήματα ή τις πρακτικές δοκιμασίες, … (Ε.Β.Ε. ειδικού μαθήματος ή πρακτικών δοκιμασιών)

2. Οι απόφοιτοι-υποψήφιοι, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2021, θα εξεταστούν σε τέσσερα (4) μαθήματα και θα είναι υποψήφιοι για ένα (1) μόνο συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο ανάλογα με την Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος. Οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού. Ειδικότερα, αν επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας τότε θα πρέπει να δηλώσουν ως τέταρτο μάθημα είτε το μάθημα των Μαθηματικών προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις Σχολές και στα Τμήματα του δεύτερου Επιστημονικού Πεδίου, είτε το μάθημα της Βιολογίας προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις Σχολές και στα Τμήματα του τρίτου Επιστημονικού Πεδίου.

3. Όσοι απόφοιτοι ενδιαφέρονται για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό, αργότερα και σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.

4. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

5. Όλοι οι υποψήφιοι, μαθητές και απόφοιτοι, θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2021 με ένα ενιαίο σύστημα εισαγωγής, έτσι όπως προβλέπεται στις διατάξεις των άρθρων 7 και 61 του Ν.4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α΄) καθώς και στις διατάξεις του Ν.4777/2021 (ΦΕΚ 25 Α΄) στο ΜΕΡΟΣ Α΄ και ΜΕΡΟΣ Ε΄ .

6. Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δικαιούνται να είναι όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ το 2019 ή το 2020 με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά το έτος συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν τώρα Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Όσοι υποψήφιοι για το 10% επιθυμούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ, δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα), άρα συμμετέχουν στη διαδικασία με βάση τις επιδόσεις τους από τη τελευταία συμμετοχή τους στις πρακτικές δοκιμασίες.

Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ το 2020 με το παλαιό ή το νέο σύστημα και το 2021 θα υποβάλουν Μηχανογραφικό για το ποσοστό του 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, θα διεκδικήσουν θέσεις σε ποσοστά ανάλογα του αριθμού των Μηχανογραφικών Δελτίων που θα υποβληθούν ανά σύστημα.

Για την εισαγωγή στα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία απαιτείται κάθε χρόνο νέα εξέταση και συνεπώς στα 3 Μουσικά Τμήματα δεν μπορεί να εισαχθεί κάποιος με το 10%, χωρίς νέα εξέταση. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όσοι υποψήφιοι/ες συμμετέχουν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, δεν δικαιούνται να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων.

Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση δηλώσουν υποψηφιότητα για νέα εξέταση, και τελικά δεν προσέλθουν στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων προσέρχονται στο Λύκειό τους, ώστε να υπαχθούν στο ποσοστό του 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, εφόσον το επιθυμούν, και εφόσον το δικαιούνται, όσοι δηλαδή είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ το 2019 ή το 2020.

Για τη διευκόλυνση των αποφοίτων, παραθέτουμε παρακάτω συνδέσμους (links) με όλα τα χρήσιμα αρχεία:

1. (Εγκύκλιος Α-Δ ΓΕΛ) 2. (Εγκύκλιος Α-Δ ΕΠΑΛ)

3.(Υπόδειγμα Α-Δ ΓΕΛ)            4. (ΟΔΗΓΙΕΣ Α-Δ ΓΕΛ)           

5.(Υπόδειγμα Α-Δ ΕΠΑΛ 1 ημερησίου) 6.(ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΛ 1 ημερησίου) 

7. (Υπόδειγμα Α-Δ ΕΠΑΛ 2 εσπερινού) 8.(ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΛ 2 εσπερινού)

9. (Παράρτημα Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΕΛ )         10. (Παράρτημα Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΠΑΛ) 

11. (Κατάλογος ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ). 12. (Υπουργική Απόφαση Α-Δ Αποφοίτων)

Η παρουσίαση που ακολουθεί δημιουργήθηκε από την ψυχολόγο του σχολείου μας, κυρία Χαρούλη Ελένη, για να σας ενημερώσει για τον ρόλο του σχολικού ψυχολόγου και τη διαδικασία της συμβουλευτικής.
 Όποιος/α ενδιαφέρεται, μπορεί να βρει τρόπους επικοινωνίας με την ίδια καθώς και το e-class στο οποίο μπορείτε να βρείτε επιπλέον υλικό και (προαιρετικές πάντα) διαδραστικές δραστηριότητες.

Παρουσίαση

 


Προς γονείς και κηδεμόνες

Ανακοινώνεται ότι στις 4 Δεκεμβρίου 2020 βάσει της ΥΠ. Απόφασης του ΥΠΑΙΘ με αρ. Πρωτ.164412/Ε4/02-12-2020 με θέμα την πρόσληψη Ειδικών Εκπαιδευτικών  Προσωπικού, έκανε ανάληψη υπηρεσίας η Ψυχολόγος κ.Χαρούλη Ελένη ΠΕ23  και θα είναι διαθέσιμη στο Λύκειό μας κάθε Τρίτη.
Για την επιστολή γνωριμίας της κ. Χαρούλη επιλέξτε εδώ.


                              Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
                              Κατερίνα Ριτσώνη

Προς γονείς και κηδεμόνες

Ανακοινώνεται ότι στις 4 Δεκεμβρίου 2020 βάσει της ΥΠ. Απόφασης του ΥΠΑΙΘ με αρ. Πρωτ.164412/Ε4/02-12-2020 με θέμα την πρόσληψη Ειδικών Εκπαιδευτικών  Προσωπικού, έκανε ανάληψη υπηρεσίας η Ψυχολόγος κ.Χαρούλη Ελένη ΠΕ23  και θα είναι διαθέσιμη στο Λύκειό μας κάθε Τρίτη.
                              Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
                              Κατερίνα Ριτσώνη

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Φ.152/161649/Α5/25-11-2020 Εγκύκλιο, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καλούνται να αποστείλουν Αίτηση με τα απαραίτητα  δικαιολογητικά από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας.

Επισημαίνουμε ότι η υποβολή των δικαιολογητικών στις ανωτέρω ημερομηνίες, ειδικά  για την τρέχουσα χρονιά, λόγω των ειδικών συνθηκών (COVID-19) θα πρέπει να γίνει ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής ή ταχυμεταφορά (courier) σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων. Για το σκοπό αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να συμβουλεύονται τα στοιχεία ταχυδρομικής αποστολής από τον συνημμένο στην εγκύκλιο πίνακα και εκτός από την ακριβή διεύθυνση του Νοσοκομείου που θα επιλέξουν, θα πρέπει αναφέρουν  την ένδειξη «Για την Επταμελή Επιτροπή Εξέτασης δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις».

Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

 

 

Αίτηση - Δήλωση Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021

Σύμφωνα με την αριθμ.Φ.251/159037/Α5/20-11-2020 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 5158 Β΄/21-11-2020), η έναρξη της διαδικασίας υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης (Α-Δ) υποψήφιων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα γίνεται πλέον εντός του μήνα Νοεμβρίου του σχολικού έτους, κατά το οποίο ο/η υποψήφιος/α επιθυμεί τη συμμετοχή του/της στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ του 2021, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, η Αίτηση-Δήλωση θα υποβληθεί πρώτα ΜΟΝΟ από τους μαθητές/ριες τελευταίας τάξης ΓΕΛ και σε επόμενο στάδιο από τους αποφοίτους.

Συγκεκριμένα για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι μαθητές τελευταίας τάξης ΓΕΛ θα υποβάλουν την Αίτηση – Δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mail) στη σχολική τους μονάδα, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά.


Η παρούσα ενημέρωση αφορά μόνο τους μαθητές/ριες της τελευταίας τάξης ΓΕΛ (Γ΄ ημερησίου και Γ΄ τριετούς εσπερινού) οι οποίοι/ες επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2021-22. Ως προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης των μαθητών/τριών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2021, ορίζεται το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως και Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.
Επισημαίνεται ότι για τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2021, θα καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση, σε μεταγενέστερο χρόνο, το χρονικό διάστημα και η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων –Δηλώσεων τους.


Η Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται/αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( e-mail ) από τους μαθητές/ριες στα Λύκεια.
Αρχικά ο/η υποψήφιος/α κατεβάζει το υπόδειγμα της Αίτησης – Δήλωσης (Α-Δ ΓΕΛ) και αποθηκεύει το αρχείο στον υπολογιστή του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα γκρι στοιχεία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει. Τέλος, το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά (με e-mail), μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (από 25 Νοεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου). Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/ρια θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α-Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε/απέστειλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα Α-Δ με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης.


Με νεότερες οδηγίες αργότερα, ο/η υποψήφιος/α ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, υπογράφει και παραλαμβάνει αντίγραφο της αίτησης – δήλωσης, το οποίο και φυλάσσει μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Η ορθή καταχώριση των στοιχείων θα ελέγχετε μόνο με την επίδειξη ταυτότητας (ελληνικής ή ξένης) / διαβατηρίου (ελληνικού ή ξένου) ή άλλου επίσημου εγγράφου αποδεικτικού της ταυτοπροσωπίας τους.


Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, όλοι οι υποψήφιοι, μαθητές και απόφοιτοι, θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου 2021 με ένα ενιαίο σύστημα εισαγωγής, έτσι όπως προβλέπεται στις διατάξεις των άρθρων 7 και 61 του Ν.4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α΄).


Οι μαθητές/ριες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες υποβάλλουν/αποστέλλουν την Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις από 25 ως 30 Νοεμβρίου στο Λύκειό τους, χωρίς δικαιολογητικά, όπως όλοι οι μαθητές. Σε μεταγενέστερο χρόνο που θα γνωστοποιηθεί με νεότερη εγκύκλιο από την υπηρεσία μας, αυτοί οι μαθητές θα υποβάλουν στα Λύκειά τους επιπλέον αίτηση η οποία θα εκφράζει την επιθυμία τους για προφορική ή γραπτή εξέταση κατά περίπτωση καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά.


Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δικαιούνται να είναι όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΓΕΛ το 2019 ή το 2020. Οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο.
Παρακάτω θα βρείτε τα υποδείγματα των αιτήσεων δηλώσεων για κάθε περίπτωση, οδηγίες προς τους μαθητές/τριες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης - δήλωσης καθώς τον πίνακα των πανελλαδικών εξετάσεων με τα μαθήματα ανά ομάδα προσανατολισμού και τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας.

ΑΡΧΕΙΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΕΛ
Α-Δ ΓΕΛ 1 σελίδα για υποβολή
Α-Δ ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΕΛ για υποβολή
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ 2021
ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

  Σύμφωνα με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας  από  Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία των γυμνασίων και λυκείων γενικής εκπαίδευσης όλης της επικράτειας και ενεργοποιείται η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (πλατφόρμα webex)όπου όλοι οι μαθητές/τριες θα παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

  Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για τους μαθητές. Απουσία μαθητή/τριας από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό και προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών που θα πραγματοποιήσει ο μαθητής/τρια κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής του/της.

  Κάθε μαθητής/τρια από το προηγούμενο σχολικό έτος 2019-2020 διαθέτει λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Το username και το password του κάθε μαθητή/τριας παραμένουν σε ισχύ και για το σχολικό έτος 2020-2021. Οι παραπάνω κωδικοί είναι απαραίτητοι για την είσοδο των μαθητών στην ηλεκτρονική τάξη, https://eclass.sch.gr, που αποτελεί μια εκπαιδευτική πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης. Κάθε μαθητής/τρια οφείλει να ελέγξει τη δυνατότητα πρόσβασης του/της στην ηλεκτρονική τάξη (https://eclass.sch.gr ) και σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος να επικοινωνεί με τη Διεύθυνση του σχολείου στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

  Στον ιστότοπο του σχολείου είναι αναρτημένο το ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων στον σύνδεσμο Μενού > Μαθητές > Ημερήσιο Πρόγραμμα Μαθημάτων και το ωρολόγιο πρόγραμμα με την διάρκεια των διδακτικών ωρών και των διαλειμμάτων στον σύνδεσμο Μενού > Μαθητές > Ωρολόγιο Πρόγραμμα.

  Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) των κηδεμόνων των μαθητών, όπως αυτό έχει καταγραφεί στο πληροφοριακό σύστημα του σχολείου κατά την διάρκεια των εγγραφών, έχουν αποσταλεί οι σύνδεσμοι των ηλεκτρονικών τάξεων των καθηγητών. Οι μαθητές/τριες ακολουθώντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο του κάθε καθηγητή εισέρχονται στην ψηφιακή αίθουσα διδασκαλίας του σύμφωνα πάντα με το ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων.

Η Διευθύντρια

Ριτσώνη Αικατερίνη

Σε μορφή pdf.

 

2ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Π.Φαλήρου                                                                 

                                                                                             Παλαιό Φάληρο, 5/10/2020

Αγαπητοί γονείς
Σήμερα 5/10/2020 στις 08:00 το πρωί το σχολείο βρισκόταν υπό κατάληψη. Οι παρευρισκόμενοι μαθητές/τριες ψήφισαν υπέρ της κατάληψης.
Το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης, μέσω πλατφόρμας Webex, θα υλοποιηθεί τελικά από αύριο Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 όπως προβλέπεται από την ΥΑ 131451/ΓΔ4 του Υπουργείου Παιδείας όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4264/Β/30-9-2020.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων και διαλειμμάτων καθώς και οι σύνδεσμοι (links) των διδασκόντων έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του σχολείου.
Οδηγίες εισόδου στο μάθημα:
Στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή μας (browser) γράφουμε το σύνδεσμό του καθηγητή/τριας που θέλουμε να παρακολουθήσουμε ανάλογα με το πρόγραμμά μας.
Από την οθόνη που εμφανίζεται επιλέγουμε το “join meeting” και περιμένουμε να μας «δεχθεί» ο/η διδάσκων/ουσα.
Ευελπιστούμε ότι το σχολείο θα ανοίξει σύντομα .


                Σύλλογος διδασκόντων καθηγητών/τριών
                    2ου ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου

2ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Π. Φαλήρου

 

Η Διευθύντρια του 2ου Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Π. Φαλήρου συγκαλεί τη Δευτέρα 28-09-2020 και ώρα 9:30 π.μ. Σχολικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου εκπροσωπούμενο από την κ. Στρατηγάκου Παναγιώτα, τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κ. Λινάρδο Νικόλαο, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων εκπροσωπούμενο από τον κ. Καξερή Γεώργιο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Π. Φαλήρου κ. Μιχαηλίδη Μιχαήλ και αντιπρόσωπους του 15μελούς συμβουλίου της προηγούμενης σχολικής χρονιάς με θέμα την συνεχιζόμενη κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές και την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του.

            Η Διευθύντρια

        Ριτσώνη Αικατερίνη

2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΛ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ                                                   Σχ. Έτος 2020-2021

Ανακοίνωση

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο, 2Ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Π. Φαλήρου, στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:45 π.μ.

Οι μαθητές της Α’ λυκείου θα προσέλθουν στο σχολείο στις 9 π.μ. ενώ οι μαθητές της Β’ και Γ’ λυκείου στις 10 π.μ.

Πριν την ακολουθία του αγιασμού θα πραγματοποιηθεί η διανομή των βιβλίων στους μαθητές.

Παρακαλούνται οι μαθητές όλων των τάξεων να έχουν μαζί τους την σχολική τους τσάντα για την μεταφορά των βιβλίων και ένα στυλό.

 

2o ΓΕΛ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο θα είναι ανοικτό

κατά την θερινή περίοδο

κάθε Τετάρτη από 8:30 έως και 13:30.

 

 

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων για εισαγωγή υποψηφίων σε Τμήματα στα οποία απαιτείται η εξέτασή τους όπως και η προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ. Για το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου του υπουργείου επιλέξτε εδώ.

Η πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, ξεκινά από την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020.

Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παραχωρώντας πρόσβαση χωρίς χρέωση στις κάτωθι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία:

Περισσότερα: Χωρίς χρέωση η πρόσβαση από κινητά σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία πρέπει να τηρηθεί από όλους τους υποψηφίους. Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε εδώ.

Οδηγίες προς του μαθητές/τριες για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση με χρήση της πλατφόρμας webex επιλέξτε εδώ.

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών και κατόπιν συνεννόησης με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της λοίμωξης covid-19, παρέχεται στους στρατεύσιμους της κλάσης 2023 (γεννηθέντες το έτος 2002) η δυνατότητα να απογραφούν χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε Στρατολογικές Υπηρεσίες ή ΚΕΠ, αλλά ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Νομικού Σώματος http://www.stratologia.gr , ακολουθώντας τις οδηγίες  του συνδέσμου https://www.stratologia.gr/el/content/katathesi-deltioy-apografis .
Για περισσότερεςπληροφορίες επιλέξτε εδώ.

To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξαποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομέων επιλέγοντας εδώ.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την  υλοποίηση των προγραμμάτων εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με ασύγχρονη και σύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες.

Για το σκοπό αύτο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν όλοι οι μαθητές κωδικούς Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Η εγγραφή των μαθητών/μαθητριών γίνεται μέσω Διαδικτύου από τον κηδεμόνα τους. Για την εγγραφή απαιτείται η χρήση ηλ .συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο καθώς και ο κηδεμόνας να διαθέτει κινητό τηλέφωνο και ηλ. διεύθυνση αλληλογραφίας (email).

Οδηγίες για εγγραφή στο ΠΣΔ επιλέξτε εδώ.

Οδηγίες για πρόσβαση στην ηλεκτρονική τάξη (η-τάξη) επιλέξτε εδώ.

Σας ενημερώνουμε για την Οδηγία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας με θέμα:«Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα»

Οδηγίες ΕΟΔΥ για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι _ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Σας ενημερώνουμε για το με αρ. πρωτ. Φ.430/98/236268/Σ.8127/14-11-2019 έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας με θέμα «Πρόσκληση-Επιλογή-Κατανομή Στρατεύσιμου Προσωπικού (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2002)»

Πρόγραμμα Κατάθεσεις Δελτίου Απογραφής 2023

Έντυπο Οδηγιών Κατάθεσης Δελτίου Απογραφής Κλάσης 2023

pf

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, ανταποκρινόμενος στις σημερινές επιτακτικές ανάγκες των γονέων και των εφήβων, προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής στους εφήβους. Το πρόγραμμα επαγγελματικής συμβουλευτικής υλοποιείται από την κα Κωνσταντίνα Βάμβουρα Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Ανθρωπίνων Σχέσεων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εφήβων.

Για ραντεβού επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210 9815 323 (κυρίες Συναδινού Αγγελική & Μπιζίμη Ιωάννα) καθημερινά10:00 -14:00. Τα ραντεβού θα πραγματοποιούνταιστα γραφεία του τμήματος Παιδείας (1ος όροφος, άνωθεν ΚΕΠ, επί της οδού Αγίου Αλεξάνδρου 75α) .

pf

 Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος, και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Μιχαήλ Μιχαηλίδης σας ανακοινώνουν ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα Συμβουλευτικής Γονέων για το σχολ. έτους 2019-2020 με το Β΄κύκλο που πραγματοποιείται με ομάδα γονέων στο χώρο του 2ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρο και ανοίγει, για δήλωση συμμετοχών, ο Γ΄ Κύκλος Σεμιναρίων Γονέων 2019-2020. Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε εδώ.

Οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών μας για το Α΄τετράμηνο θα δοθούν στους γονείς και κηδεμόνες την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 από 12:00μ.μ. έως 2:00μ.μ.

         Ο Διευθυντής

      Γράψας Ιωάννης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ –ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Β΄ &  Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες,

Ο Δ/ντής και οι Καθηγητές/-τριες του 2ου ΓΕΛ Π. Φαλήρου σας καλούμε στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση της φετινής χρονιάς, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, ώρα 18:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (είσοδος από 8ο Δημοτικό).

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε!

Με εκτίμηση,

Ο Δ/ντής

Ιωάννης Γράψας

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Π. Φαλήρου εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήριά τους στις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακροχρόνιας και επίπονης προσπάθειας.

Καλή σταδιοδρομία στη νέα ζωή σας.

2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΛ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ                                                         Σχ. Έτος 2019-2020

Ανακοίνωση

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο, 2Ο Γενικό Λύκειο Π. Φαλήρου, στις 11 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ.

Θα ακολουθήσει η διανομή των βιβλίων στους μαθητές.

Παρακαλούνται οι μαθητές όλων των τάξεων να έχουν μαζί τους την σχολική τους τσάντα για την μεταφορά των βιβλίων.

2ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Π.Φαλήρου

Για την ολοκλήρωση των εγγραφών στην Α΄ τάξη και των ανανεώσεων εγγραφής στις Β΄ και Γ΄ τάξεις ο Κηδεμόνας προσέρχεται στο σχολείο, μετά την κατανομή των μαθητών/-τριών σε σχολεία, και καταθέτει έντυπη αίτηση με τα κατά περίπτωση προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Το αποτέλεσμα της Α΄ φάσης κατανομής των μαθητών/-τριών σε σχολεία θα είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική εφαρμογή e-eggrafes.minedu.gov.gr από 25/6 με χρήση κωδικών taxis και το αποτέλεσμα μπορεί να εκτυπωθεί.

Για την εγγραφή στην Α΄ τάξη χρειάζονται τα εξής:

  • Έντυπη αίτηση (διατίθεται από το σχολείο)
  • Εκτύπωση του αποτελέσματος κατανομής στο σχολείο (διατίθεται από το e-eggrafes.minedu.gov.gr και μπορεί να προσκομιστεί μέχρι 11-9-2019)
  • Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του/της μαθητή/-τριας ή διαβατηρίου ή πιστοποιητικού Δημοτολογίου
  • Υπεύθυνη δήλωση (διατίθεται από το σχολείο) e-mail – κινητό τηλέφωνο
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/-τριας (διατίθεται από το σχολείο και υποβάλλεται μέχρι 30/9/2019)

Για ανανέωση εγγραφής στις Β΄ και Γ΄ τάξεις:

  • Έντυπη αίτηση (διατίθεται από το σχολείο)
  • Εκτύπωση του αποτελέσματος κατανομής στο σχολείο (διατίθεται από το e-eggrafes.minedu.gov.gr και μπορεί να προσκομιστεί μέχρι 11-9-2019 )
  • Υπεύθυνη δήλωση (διατίθεται από το σχολείο) e-mail – κινητό τηλέφωνο

Οι εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών θα γίνονται από την Τετάρτη 26/6 έως την Παρασκευή 28/6 από 09:00 έως 11:00 και από 2 – 11 Σεπτεμβρίου 2019 από 09:00 έως 13:00.

Ο Δ/ντής

Ιωάννης Γράψας

 

2o Ημερήσο Γενικό Λύκειο Π. Φαλήρου

 

Η επίδοση των απολυτηρίων τίτλων θα γίνεται την Τετάρτη 26/6 και την Πέμπτη 27/6 από 9:00 έως 14:00 και την Παρασκευή 28/6 από 9:00 έως 11:00. Το απολυτήριο μπορεί να παραληφθεί και κατά τους θερινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κάθε Τρίτη από 8:30 έως 13:30.

Ο Δ/ντής

Ιωάννης Γράψας

2ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Π. Φαλήρου

Οι διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου αρχίζουν από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και λήγουν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019.

Το Μηχανογραφικό Δελτίο υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr/ με τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και προσωπικό κωδικό ασφαλείας.  Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται από το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας εδώ.

Ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας εκδίδεται αυτοπροσώπως από τον/την υποψήφιο/-α στο Λύκειο της περιοχής του ή από επίσημα εξουσιοδοτημένο για το σκοπό αυτό πρόσωπο που φέρει αστυνομική ταυτότητα και εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του/της υποψηφίου/-ας από αρμόδια αρχή.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται το Δελτίο Εξεταζομένου (καρτελάκι) και οι ενδιαφερόμενοι για το 10% των θέσεων χρειάζονται επιπλέον τη Βεβαίωση Συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 ή 2017.

Το σχολείο θα δέχεται τους ενδιαφερόμενους καθημερινά μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου (08:30 – 14:00) καθώς επίσης την Τρίτη 2 Ιουλίου, την Τρίτη 9 Ιουλίου και την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 (08:30-13:30).

2ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Π. Φάληρου

 

  • Η επίδειξη των γραπτών των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων περιόδου Μαΐου Ιουνίου 2019 θα γίνεται τις παρακάτω ημέρες:

Παρασκευή 14/06/2019  και ώρα 13:00-14:00,

Τρίτη 18/06/2019  και ώρα 13:00-14:00 και

Τετάρτη 19/06/2019  και ώρα 10:00-12:00.

 

  • Αιτήσεις για αναβαθμολόγηση γραπτών θα γίνονται δεκτές μέχρι 19/06/2019 με την απόδειξη πληρωμής του νόμιμου παράβολου.

 

Ο Δ/ντής

Ιωάννης Γράψας

2ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Π. Φαλήρου

 

Για την Α' Τάξη: Προάγονται όλοι εκτός του μαθητή με αριθμό Μητρώου 3106 που παραπέμπεται στην ειδική εξεταστική περίοδο από 19/06/2019 μέχρι 25/06/2019.

Για την Β' Τάξη: Προάγονται όλοι.

Για την Γ' Τάξη: Απολύονται όλοι.

 

Ο Δ/ντής

Ιωάννης Γράψας

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2019 – 2020, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,
συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 22η Μαΐου και ώρα 10:00 έως τη 17η Ιουνίου 2019 και ώρα 00:00. Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε εδώ.

Ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 20-3-2019 έως και την Τρίτη 2-4-2019, ώρα 15:00, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2019.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 για τα επίπεδα:

α) Επίπεδο Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση», Α2 «βασική γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική

β) Επίπεδο Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

γ) Επίπεδο Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, παρακαλούμε να μεριμνήσουν ώστε έγκαιρα να ολοκληρώσουν όλα τα στάδια της απαιτούμενης διαδικασίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Περισσότερα: Εξετάσεις για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας 2019

Οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών μας για το Α΄τετράμηνο θα δοθούν στους γονείς και κηδεμόνες την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 από 12:00μ.μ. έως 2:00μ.μ.

         Ο Διευθυντής

      Γράψας Ιωάννης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ –ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Β΄ &  Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών/τριών του 2ου Γενικού Λυκείου Παλαιού Φαλήρου σας προσκαλούν για γνωριμία - ενημέρωση  και συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου μας τη χρονιά 2018-19, την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων.

Με τιμή
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ –ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος καθηγητών/τριών του 2ου Γενικού Λυκείου Παλαιού Φαλήρου σας προσκαλούν για γνωριμία - ενημέρωση  και συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου μας τη χρονιά 2018-19, την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων.

Με τιμή
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

2ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΛ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ                                                                Σχ. Έτος 2018-19

 

Ανακοίνωση

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-19, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο, 2Ο Γενικό Λύκειο Π. Φαλήρου, στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 9:30 π.μ.

Θα ακολουθήσει η διανομή των βιβλίων στους μαθητές.

Παρακαλούνται οι μαθητές όλων των τάξεων να έχουν μαζί τους την σχολική τους τσάντα για την μεταφορά των βιβλίων.

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι στρατεύσιμοι που γεννήθηκαν το έτος 2000 (ανήκοντες στην κλάση 2001) υποχρεούνται να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής στις στρατολογικές υπηρεσίες του τόπου διαμονής τους ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών από 2 Ιανουαρίου 2018  μέχρι 31 Μαρτίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε εδώ.

Για να ενημερωθείτε για το ωρολόγιο πρόγραμμα των εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β περιόδου (Δεκέμβριος 2017) επιλέξτε εδώ.

Ανακοινώνεται ότι από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 15:00 θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Δεκεμβρίου 2017, η οριστικοποίηση των οποίων θα λήξει την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες επιλέξτε εδώ.

10306

10306: Δωρεάν Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γονέων, εκπαιδευτικών, παιδιών και εφήβων.

 10306-symvouleytiki-grammi-s2.jpg